Nyheter

MEDLEMSINFORMATION MAJ 2020

MEDLEMSINFORMATION MAJ 2020

Hej alla Bodengolfare!

Maj månad har varit full av aktivitet och arbete för att komma igång med säsongen så snart som möjligt. Årets vinter har tagit hårt på vår bana men vi ser tydliga positiva tecken redan nu att årets säsong kan bli ett att minnas på många sätt och vis!

COVID – 19 Påverkan av klubbens verksamhet

Vi har inom klubben fortsatt följa utvecklingen i media och SGF rapporteringar med anledning av Covid-19 pandemin och dess följder. Inom klubben har det tagits fram lokala riktlinjer för verksamheten i samråd med främst tävlingskommittén. Under den kommande helgen kommer underlaget att fastställas om inga invändningar finns och därefter anslås i anslutning till klubbhuset. En direkt åtgärd som redan införts är att vi valt att ta bort alla krattor ur bunkrar samt monterat ner samtliga bolltvättar. Även om ni saknar krattor i bunkrarna vill vi att ni hjälper till att jämna av sanden om ni oturligt hamnat där. Vidare har vi fört samtal om det är möjligt att även justera hålkopparna.

Klubbens tävlingsverksamhet kommer att påverkas då vi bland annat skall minimera större samlingar ex vid start av tävling, prisutdelningar mm. Vi anser att vi kan genomföra den tänkta tävlingsverksamheten om vi tillsammans hjälper till att förhålla oss till klubbens, SGF och FHM rekommendationer. Styrelsen kommer följa upp och föra en nära dialog med tävlingskommittén om ytterligare restriktioner eller begränsningar måste införas.

Städdag

Söndagen den 17:e maj genomfördes vårens städdag. Ca 50 klubbmedlemmar dök upp och hjälpte till att städa klubbhusområdet, parkering, range mm. Vi inom styrelsen vill passa på att tacka alla som deltog och bedrog till att närområdet städades av och därtill underlättade de kommande arbetsinsatserna däribland målningsarbete.

Målning av klubbhuset, utbildnings kur mm

Klubbhuset är ett naturligt nav och fasaden har under det senaste året varit i behov av en uppfräschning. Så under andra hälften av maj satte ett flertal av klubbens seniorer under ledning av Hans Karlgren igång med målningsarbetet av klubbhuset, utbildning kur mm. Arbetet genomfördes enligt min mening på rekordtid och jag och hela styrelsen kan inte annat än tacka alla som varit delaktiga i arbetet. STORT TACK till er alla. Vi kommer nu fortsätta dialogen med två av klubbens samarbetspartners för att få in offerter på takbyte. Vår förhoppning är att kunna byta taket under säsongen!

Personal

Efter ett flertal möten och dialog har vi nu bemannat såväl receptionen och bana med ett flertal nya kollegor. Som jag skrev i mitt senaste blev fick vi in långt fler ansökningar än vad vi initialt trodde vi skulle få. Antalet ansökningar vittnar om att intresset för klubben som arbetsplats var långt större än förväntningarna vilket gläder och skapar förväntningar på oss alla.

Banan

Efter mycket om och men fick Christer med personal igång bevattningssystemet! Ett av problemen vi hade var att huvudvattenledningen från älven in till pumphuset läckte. Detta medförde att luft kom in i systemet och stängde ner alla bevattningspumparna. Efter byte av inkommande ledning och några smärre justeringar av anläggningen fungerar nu pumparna och bevattningen. Visst arbete återstår ute på banan innan Christer är helt nöjd men i stort är det OK! Ute på banan har greenerna börjat ta form och vi kunde öppna på provisoriska greener fredagen den 5:e juni med stort intresse och högt spel-tryck!

  • Skyltningen av bana och utbyte av teeskyltar med nya hålöversikter sker nu successivt under de kommande veckorna. Som några noterat och tagit del av i den information som gick ut för någon vecka sedan har vi fattat beslut om en ny indexering av banan och att införa hektometersystem. Syftet med detta är bland annat att:
  • Ge en mer rättvis indexering av banan vid framförallt matchspel
  • Bättre utnyttjande av banan – jämnare slitage
  • Större variationer
  • Kortare rondtider
  • Tee utifrån spelstandard, inte kön
  • Ge förutsättningar till alla att få en roligare golfupplevelse.

Faddergolf

Styrelsen har tillsammans med Jörgen sett över vårt arbetssätt med faddergolfen. Tanken är att vårt nya arbetssätt ska underlätta för alla nybörjare att snabbare komma in i golfen, sporten, klubben och gemenskapen. Modellen bygger i likhet med tidigare år på att en medlem tar hand om 2-3 stycken nya medlemmar som är ”på väg” in i golfen. Efter en kortare samling och spel ute på banan samlas man åter vid klubbhuset för en kopp kaffe och pratar gemensamt igenom rundan, regler och golfen i stort. Vi hoppas att detta skall bidra till att fler snabbare kommer in i klubbgemenskapen, hittar fler golfvänner och känner sig välkomna i vår verksamhet. För att lyckas behöver vi bli fler som kan tänka sig att gå ut 1-3 gånger under säsongen som fadder för en 9-hålsrunda med några nybörjare. Om du vill veta mer eller anmäla dig direkt som fadder meddelar du detta på enklast sätt till receptionen, Jörgen Gidlund eller någon av oss i styrelsen.

Avslutningsvis

Säsongen står inför dörren och banan öppnar troligtvis inom de närmaste dagarna på ordinarie greener. Vårt gemensamma planeringsarbete vi gjort under vintern skall nu omsättas i handling, parallellt med eget golfspelande, tid för familj, nära och kära. Jag vill rikta ett stort tack till alla de insatser som flera bidragit med, stora som små och hoppas att fler vill vara en del av resan och bidra till att klubben växer och utvecklas. Klubben är ingenting utan dess medlemmar och resan gör vi tillsammans

Mikael Lönroth
Ordförande Bodens Golfklubb

Dela denna nyhet:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Kontakt

Önskar du komma i kontakt med oss?

Telefon: 0921 – 720 51
Tallkronsvägen 2
961 51 Boden
info@bodensgk.se

Senaste inlägg

Följ oss

Hitta hit

Tallkronsvägen 2
961 51 Boden

Öppettider

Reception bemannad: 
Måndag – Torsdag & Söndag: 08:00 – 20:00
Fredag – Lördag: 08:00 – 18:00
Öppettider kan variera.

Information

Kontakt

Reception:  0921-720 51
Banchef:  070-290 39 33
Proshop:  0921-720 65

Bodens Golfklubb

Bodens Golfklubb är en av Sveriges äldsta golfklubbar, vackert belägen i Sävast vid Luleälvens strand. 2016 firade klubben 70 år, och 18-håls banan i Sävast invigdes 1992.