MEDLEMSINFORMATION JUNI 2020

Hej alla Bodengolfare!

Under juni månad har vi jobbat för högtryck med skyltning och banvård men även med administration

och lansering av vår nya hemsida.

Skyltning av bana

Arbetet med skyltning av banan är nu klart. Nya hänvisningsskyltar, teemarkeringar och banöversikter har ersatts över hela banan.

Längre fram behöver vi justera några skyltars placering och jordförankring då de farit illa, lutar eller är felplacerade.

Även skyltningen på parkeringen har setts över och ett antal skyltar har plockats ned och kommer att få nya folieringar.

Syftet med att se över även skyltningen på parkeringen är att få enhetliga skyltar samt att se över placeringarna för partners och privatpersoner.

Isbrännan på fairways

Isbrännan på fairway har i år varit osedvanligt hård och många andra banor längs med kusten vittnar om samma problem.

Banpersonalen har testat olika metoder för att få igång växtligheten, däribland att maskinborsta de mest utsatta områdena. Under senare delen av juni och början av juli har man vidare gödslar ett antal partier.

Man kan i skrivande stund se att gräset börjat att sprida sig och att ytorna minskat i storlek.

Än kvarstår en tid med torra ytor innan gräset etablerat sig över hela de skadade områdena.

Som ett led i att ge rätt förutsättningar till oss golfare har vi inom styrelsen tillsammans med bankommittén fattat beslut om att införa en tillfällig lokal regel.

”Klubblängds lättnad på den finklippta delen av spelfältet”.

Vi kommer att ta bort regeln så snart vi ser att fairways fått en tillfredställande mängd gräs för att torrfläckarna är undantag snarare än regel.

Tävlingsverksamhet

Tävlingsverksamheten har kommit igång och vi ser ett ökat intresse för klubbens tävlingar.

Läs och ta del av våra anpassningar och rekommendationer med anledning av Covid-19 i samband med golfspel och tävling.

Anslag finns uppsatt inne och utanför klubbhuset.

Faddergolf

Vårt nya arbetssätt med faddergolfen är uppskattat bland deltagarna och antalet anmälda till fadderrundorna ligger på stadiga nivåer sett över tid.

För att vi skall kunna genomföra en hel säsong med faddergolf behöver vi vara fler faddrar än vad vi är idag.

Anslag om att delta som fadder finns inne i klubbhuset och du kan på ett enkelt skriver upp dig och talar om vilka datum man är tillgänglig som fadder. Det handlar om att spela nio hål golf med nya medlemmar och hjälpa till med speltempo, banvård och säkerhet.

Hjälp klubben och stöd våra nya medlemmar du också

Nya hemsidan

I mitten av juni lanserade vi klubbens nya hemsida.

Arbetet har pågått en längre tid och lanseringen var första steget för att tillgängliggöra och förenkla klubbens sätt att ge information och kommunikation till dig som medlem men även andra intressenter och gäster.

Hemsidan är inte färdigutvecklad (red not. Klubbverksamhet återstår) utan kommer att uppdateras efter semestern. Arbetet kommer fortsatt ledas av styrelsen men vi kommer att ta hjälp av våra kommittéansvariga för att skapa ett innehållsrikt och intressant innehåll i de kvarvarande delarna.

Efter genomfört arbete kommer vi genomföra utbildningar för ett smärre antal administratörer av hemsidan. På detta sätt hoppas vi kunna skapa en sida som lever över tid, dvs. att innehåll och nyheter uppdateras och skapar intresse.

Gå in och ta del av vår nya hemsida på www.bodensgk.se.

Avslutningsvis

Säsongen är igång och intresset för golf i Boden verkar hålla i sig.

Antalet aktiva medlemmar ligger i paritet med fjolåret men vi hoppas kunna locka ytterligare några fler medlemmar innan säsongen är slut och vi sammanfattar året som gått.

Juni började med värmebölja som gick över till regn och ruskväder. Vi får alla hoppas att juli blir solig och lagom varm med många timmar till golf och samkväm på klubben

Mikael Lönroth
Ordförande Bodens Golfklubb

Dela denna nyhet:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Önskar du komma i kontakt med oss?

Telefon: 0921 – 720 51
961 51 Boden
info@bodensgk.se

Följ oss

961 51 Boden

Reception bemannad:
Måndag – Torsdag & Söndag: 08:00 – 20:00
Fredag – Lördag: 08:00 – 18:00
Öppettider kan variera.

• Naturskön anläggning och bana, ett vänligt bemötande, en naturlig mötesplats, ung som gammal.

• Bodens Golfklubb
  • 961 51 Boden
  • info@bodensgk.se
  • 0921 - 720 51

Reception:  0921-720 51
Banchef:  070-290 39 33
Proshop:  0921-720 65

Bodens Golfklubb är en av Sveriges äldsta golfklubbar, vackert belägen i Sävast vid Luleälvens strand. 2016 firade klubben 70 år, och 18-håls banan i Sävast invigdes 1992.