MEDLEMSINFORMATION JULI 2020

MEDLEMSINFORMATION BODENS GOLFKLUBB JULI 2020

Hej alla Bodengolfare!

Juli månad har varit full av aktiviteter och tävlingar. Månaden innebar tyvärr också en hel del regn och stängning av banan som följd.

MEDLEMSUTVECKLING

Säsongen är inte slut och vi genomför fortfarande nybörjarutbildningar tillsammans med Jörgen vilket gör att vi inte har ett slutgiltigt medlemsantal för året. Medlemsstatistiken pekar dock på en fortsatt ökning av antalet medlemmar inom vår klubb. Vi har en bra bit kvar att uppnå vårt långsiktiga mål att nå 1100 medlemmar i klubben, men gläds över att
medlemsutvecklingen fortsätter gå i rätt riktning. Även andelen kvinnor fortsätter öka och ligger i skrivande stund på ca 29,3% vilket är en ökning om 1,2% i jämförelse med fjolåret.

På barn och ungdomssidan ser vi också en positiv utveckling inom, vilket är viktigt för vår framtid. En presentation om klubbens måluppfyllelse och verksamhetssammanfattning kommer presenteras under
höstårsmötet längre fram under hösten.

STÖRRE PROJEKT OCH ARBETEN PÅ BANAN

Som vi presenterade på årsmötet har vi en ambition att genomföra ett antal större projekt under året. Projekten som vi syftar på är klubbhusrenovering som bland annat omfattar byte av tak, renovering av bastu, målning, herrarnas dusch, toaletter, förråd/vagnsboda, åtgärder bana med mera…
En del av projekten har kunnat genomföras med hjälp av kunniga medlemmar och intresserade medan andra ligger i planeringsfasen än så länge. Genomförande av projekten handlar inte bara om att ha pengar utan väldigt mycket om timing och kompetens. Som exempel kan det upplevas som enkelt att ta fram en ritning på en ny vagnsboda med möjlighet till parkering för golfbilar mm, men det kräver såväl kunskap, tid och finansiering. Samma sak gäller projekt för banan.

Vi jobbar nu med att se över vilka projekt som är realiserbara och kommer behöva hjälp för att nå framgång i de mål vi satt upp.

BANAN

Banan ser bättre och bättre ut för var vecka som går. Tyvärr får vi leva med torrfläckar på vissa delar av fairways vilket jag tagit upp i tidigare brev.
I övrigt jobbar banpersonalen på med åtgärder däribland bunkrar, övergångar mm. Senare under hösten kommer vi bland annat ta bort den gamla bron över till 8:ans green och göra en liknande övergång som vi har till 7:ans green. Vi har tagit ställning till att renovera bron men kom fram till att det är bättre att bygga en övergång istället. Detta möjliggör en enklare skötsel för banpersonalen samtidigt som golfbilar säkrare kan ta sig över till greenområdet.

Tråkigare är det att skriva om alla nedslagsmärken och uppslagna torvor ute på banan. Många jag pratat med säger att de lagar 5-6 nedslagmärken på varje green när de är ute och spelar. Tyvärr upplever jag och många fler att det är väldigt mycket nedslagsmärken överallt på våra greener.
En uppmaning är att ni alltid ser till att laga Ert eget nedslagsmärke och gärna ett till för då kommer vi snabbt se skillnad på greenerna och får inte kritik över dåligt skötta greener. Lägg även tillbaka era uppslagna torvor på fairway. Dessa två små saker tillhör golfetiketten och ger oss alla den bästa möjliga bana att spela och njuta av på
kort och lång sikt.

AVSLUTNINGSVIS

Vi är nu inne i augusti och har den bästa tiden ute på banan framför oss, enligt min mening. Dagarna är inte för varma och kvällarna tillåter spel långt in på sen timmarna än så länge. Jag hoppas att många av Er får många fina ronder och att ni passar på att delta i de kvarstående tävlingarna för säsongen (däribland vårt KM nu kommande helg).

Väl mött

Mikael Lönroth
Ordförande Bodens Golfklubb

Dela denna nyhet:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Önskar du komma i kontakt med oss?

Telefon: 0921 – 720 51
Tallkronsvägen 2
961 51 Boden
info@bodensgk.se

Följ oss

Tallkronsvägen 2
961 51 Boden

Reception bemannad:
Måndag – Torsdag & Söndag: 08:00 – 20:00
Fredag – Lördag: 08:00 – 18:00
Öppettider kan variera.

Reception:  0921-720 51
Banchef:  070-290 39 33
Proshop:  0921-720 65

Bodens Golfklubb är en av Sveriges äldsta golfklubbar, vackert belägen i Sävast vid Luleälvens strand. 2016 firade klubben 70 år, och 18-håls banan i Sävast invigdes 1992.