SENIORER 55+ ”GUBBGOLF” SÄSONGEN 2018

Mycket välkomna till en ny säsong fullbokad med trevlig golf.

Alla ”gubbar” från ca 55 är välkomna. Du behöver inte vara medlem i BGK, det går bra med vilket annat medlemskap som helst.

SPELET: Vi spelar varje tisdag morgon så länge banan är öppen, med starttid mellan 0800-0930 och ni skall vara på plats och ha betalt senast kl 0740. Anmälan i GIT, Gubb- och Gum-golf (separata tävlingar) senast måndag kl 1800.Vi spelar inte när annan tävling går på tisdagar (till exempel under klubbens tävlingsvecka i början på juli).
Startordningen lottas och det kostar 40 riksdaler per gång. Vinnaren i respektive klass ansvarar för ”det administrativa” nästa tävling. Klasserna är A upp till 18 hcp, B från 18,1 hcp.

INTÄCKTERNA: Det vi får in går till priser i form av korv, eventuella uppvaktningar /kondoleanser och till FESTEN. ALLA som spelat gubbgolf, oavsett antal gånger, är naturligtvis varmt välkomna till festen. Minsta insats för den enskilde brukar hamna på 360:-, alltså motsvarande 9 tisdagars spel. Den kostnaden grundar sig på erfarenhet från tidigare år. Kommer det att kosta mer så tar vi ut den avgiften i samband med festen. En inriktning i tid för festen…runt mitten av oktober.

SPELFORMER: Vi skall ha roligt, alltså inte bara spela ”tävlingsgolf”, utan ibland någon annan variant som poängbogey, parspel/ lagspel, Spanjoren mm….kom gärna med förslag. Vid parspel lottas lagen naturligtvis ihop.

GUBBMÄSTERSKAP: Preliminärt blir det tisdagen den 4/9 eller 11/9, där vädret får avgöra vilken vecka det blir.

MATCHSPEL:
Ni ”gubbar” som vill vara med i Gubbmästerskap/MATCHSPEL tecknar er,
senast den 30/6, på listan som finns anslagen i golfhuset.
Roger N kommer att hjälpa till med regler, spelprogram mm.
Men följande övergripande regler gäller:
– lottning av spelpar
– ”förstemannen” i lottningen ansvarig för att matchen spelas och att resultatet redovisas på matchschemat
– matchschema kommer att finnas i receptionen i klubbhuset – spelomgångarna måste vara spelade före visst datum (kommer att framgå av spelprogrammet)
– beroende av antalet deltagare kommer eventuellt några att börja matchspelet i omgång 2 (även detta lottas)
– avgift om 50 kronor tas ut och som kommer att fördelas med hälften till vinnaren, 1/3 till tvåan samt 1/6 till trean.
– prisutdelning i samband med Gubbafesten i höst.

INFORMATION: Kommer att ges via e-post, klubben hemsida/fliken Herrar och varje tisdag morgon.
Återigen, mycket välkomna /Hans
Uppdaterad 180509