Seniorer 55+ ”Gubbgolf” Säsongen 2019

Mycket välkomna till en ny säsong fullbokad med trevlig golf!

Alla ”gubbar” från ca 55 är får vara med. Du behöver inte vara medlem i Bodens GK, det går bra med vilket annat medlemskap som helst.

SPELET: Vi spelar varje tisdag morgon från det att banan öppnar intill den stänger, med starttid mellan 0800-0930 och ni skall vara på plats och ha betalt senast kl 0740. Anmälan i GIT, Gubb- och Gum-golf (separata tävlingar) senast måndag kl 1800. Om ni missar anmälan är ni välkomna i alla fall, vi löser det också.  När annan tävling/motsv går på tisdagar flyttas gubbgolfen till annan dag som meddelas i god ordning. Startordningen lottas och det kostar 40 riksdaler per gång. Vinnaren i respektive klass ansvarar för ”det administrativa” nästa tävling om inte Torbjörn som vanligt kan göra det. Klasserna är A upp till 18 hcp, B från 18,1 hcp.

INTÄKTERNA: Det vi får in går till priser i form av korv från Pettersons Chark i Boden, eventuella uppvaktningar /kondoleanser och till FESTEN. ALLA som spelat gubbgolf, oavsett antal gånger, är naturligtvis varmt välkomna till festen. Minsta insats för den enskilde brukar hamna på 360:-, alltså motsvarande 9 tisdagars spel. Den kostnaden grundar sig på erfarenhet från tidigare år. Kommer det att kosta mer så tar vi ut den avgiften i samband med festen. En inriktning i tid för festen…runt mitten av oktober.

SPELFORMER: Vi skall ha roligt, alltså inte bara spela ”tävlingsgolf”, utan ibland någon annan variant som poängbogey, parspel/ lagspel, ’Spanjoren’ mm….kom gärna med förslag. Vid parspel/motsv lottas lagen naturligtvis ihop.

GUBBMÄSTERSKAP: Preliminärt blir det tisdagen den 3/9 eller 10/9, där vädret får avgöra vilken vecka det blir.

MATCHSPEL:
Ni ”gubbar” som vill vara med i Gubbmästerskap/MATCHSPEL tecknar er,
senast den 30/6, på listan som finns anslagen i golfhuset.
Roger Nyström kommer som vanligt att hjälpa till med regler, spelprogram mm.
Men följande övergripande regler gäller:
– lottning av spelpar
– ”förstemannen” i lottningen ansvarig för att matchen spelas och att resultatet redovisas på matchschemat
– matchschema kommer att finnas i receptionen i klubbhuset – spelomgångarna måste vara spelade före visst datum (kommer att framgå av spelprogrammet)
– beroende av antalet deltagare kommer eventuellt några att börja matchspelet i omgång 2 (även detta lottas)
– avgift om 50 kronor tas ut och som kommer att fördelas med hälften till vinnaren, 1/3 till tvåan samt 1/6 till trean.
– prisutdelning i samband med Gubbafesten i höst.

INFORMATION: Kommer att ges via e-post, klubben hemsida/fliken Herrar och varje tisdag morgon.
Återigen, mycket välkomna /Hans  070-62 46 983   hanskarlgren@outlook.com