En av klubbens verkliga trotjänare avtackades på årsmötet med blommor och välförtjänt hyllningstal.

-Berith Nissons kunnande och osjälviska arbete har haft en avgörande betydelse för klubbens positiva utveckling, tusen tack Berith, sa vice ordförande Oskar Bergman när han överlämnade blommorna.

När Berith Nilssons ledargärning i Bodens Golfklubb ska sammanfattas måste bandet backas till tiden i Degerbäcken.

1983 tog Berith Nilsson plats i styrelsen för första gången. Samma år valdes hon också till ledamot i hcp-kommittén och ledamot i Karlbergskommittén. Detta blev början på ett ideellt föreningsarbete som varat i 34 år.

Efter en paus i styrelsejobbet valdes hon 2005 åter in styrelsen och utsågs till klubbens sekreterare, ett förtroendeuppdrag som hon har skött ända fram till årets årsmöte. Hennes noggrannhet, breda föreningskännedom, administrativa och ekonomiska kunskaper har starkt bidragit till klubbens utveckling.

Utöver jobbet i styrelsen har Berith Nilsson också varit ordförande i damkommittén, ledamot i TK och ansvarig för NVGF:s matchspel. Berith Nilsson har också tilldelats Norrbottens och Västerbottens Golfförbunds silvermärke.

Text: Ola Idenstedt