Swecon är klubbens nya hålsponsor på treans hål som löper längs med väg 97.

-Det är en strategisk marknadsföring som kommer att bli mycket bra för oss, säger Mikael Lönroth, regionchef, Swecon, Norrbotten.

Swecons intresse för Bodens Golfklubb,  treans långa par fyra hål i synnerhet, beror på den planerade ombyggnaden av väg 97 mellan Sävast och Sunderbyn.

-Vi vill inte bara synas på 97:an, vi vill också marknadsföra oss på sidan av vägen, och då är treans hål med flaggorna perfekt för oss, säger Mikael Lönroth.

Swecon kommer också att arrangera inbjudningstävlingen Swecon Golf den 30 augusti. Samma helg arrangeras mässan Load Up North för entreprenadmaskiner i Boden.

Avtalet är på tre år, men kan förlängas.

-Vi hoppas på ett långsiktigt samarbete, vi har option på hålet när avtalet löper ut, avslutar Mikael Lönroth, regionchef, Swecon, Norrbotten.

Bodens Golfklubbs ordförande Tommy Fahlén är givetvis nöjd.

–Vi är jätteglada över att inleda ett samarbete men vår nya hålsponsor, Swecon är en ny aktör som vi hoppas arbeta tillsammans med under en lång följd av år.

Swecon bildades så sent som 1999. Men företagets historia börjar redan under andra hälften av 1800-talet, då man påbörjar bildandet av lantmannaföreningar i Sverige. 1946 tecknades det första samarbetsavtalet med det som idag är Volvo Construction Equipment. Swecon är återförsäljare av Volvo Construction Equipment i Sverige, Estland, Lettland, Litauen samt delar av Tyskland. Samtliga bolag är en del av Lantmännen Division Maskin.

I Norrbotten har Swecon cirka 50 anställda och anläggningar i Gällivare, Kiruna och Luleå, samt samarbetspartner i Arvidsjaur.

Text: Ola Idenstedt